Det første rokkefår

I 1981 lavede jeg det første Rokkefår til en niece som en humoristisk påmindelse om, at hun stammede fra landet.

Min bror og jeg voksede op på et lille landbrug i et frodigt miljø, hvor graden af selvforsyning var stor. Rokkefåret var af genbrugstræ, gængerne fra en colareklame og lammeskindet fra et får, der havde levet sit liv på gården hos bedsteforældrene.

Rokkefåret er lige så meget en skammel eller fodskammel, som det er et stykke legetøj. Rokkefåret bliver et arvestykke, der følger familien fra generation til generation som bærer af de gode barndomsminder.

Designet er ikke blevet ændret siden 1981. Jeg samler stadig hvert enkelt Rokkefår og sikrer, at kvaliteten er lige så god som de 40 år gamle får, der rokker den dag i dag.

Materialer og produktion

Træet til mine produkter er FSC certificeret, og min leverandører kan altid dokumentere, hvor træet stammer fra.

Min produktion foregår på mit eget og andre små, lokale værksteder. Produkterne er så holdbare, at de kan bruges i generationer frem. Hvis et Rokkefår går i stykker, reparerer jeg det uden beregning, uanset hvor gammelt, det er. Mit mål er at barnet føler sig tryg på sit Rokkefår, og at mine kunder oplever glæden ved at få et ærligt produkt, som er lavet med stolthed og omhu siden 1981.

Lammeskindet

Får er nøjsomme dyr, der trives på magre og fattige jorder, som ikke er intensivt dyrkede. I Danmark, Island og Norge, hvor jeg får de fleste af mine lammeskind fra, går fårene frit med deres lam i en ren og uspoleret natur. Får bliver ikke avlet på grund af deres skind, derfor er lammeskindene en ressource, som undgår at gå til spilde, når de bliver brugt til mine produkter. Skindene bliver garvet på de bedste og mest kontrollerede garverier i Europa.

Indkøbskurv
Scroll to Top